Home > Noticias > LOOP BARCELONA

31/10/2021

LOOP BARCELONA


Fira LOOP: 16- 18 novembre 2021

La Pedrera - Casa Milà. Passeig de Gràcia, 92 (Barcelona)

Exposició Fira LOOP 19-21 novembre 2021

Nota de LOOP: 

En aquesta nova edició, la Fira LOOP ofereix un cop més una experiència física i un punt de trobada excepcional per a la comunitat de la imatge en moviment, que es troba en constant creixement.

La Pedrera – Casa Milà, l'emblemàtic edifici modernista obra d'Antoni Gaudí, proporciona un escenari ideal per instal·lar una exposició dinàmica de les últimes contribucions a la creació d'imatges en moviment. Aquesta selecció, que mantindrà l'atmosfera íntima i l'esperit familiar de la Fira, comptarà amb la participació de 27 vídeos d'artistes internacionals presentats per les galeries i que han estat seleccionats per un comitè internacional presidit per Jean-Conrad Lemaître i format per Isabelle Lemaître, Haro Cumbusyan, Josée i Marc Gensollen, i Renée Drake. La Fira, el format de la qual s'assembla al d'una exposició que abasta des de les instal·lacions a les projeccions de vídeo monocanal, posarà en relleu tot un seguit d'obres que donen fe de la versatilitat del vídeo com a eina crítica i creativa.

Un cop més, el Premi Fira LOOP comptarà amb la participació d'un jurat internacional format per Andrea Lissoni (Director, Haus der Kunst, Munic), Dirk Snauwaert (Director, Wiels, Brussel·les), i Daniela Zyman (Directora artística, TBA21, Viena i Madrid). Alhora, la Fira LOOP acollirà el Premi StudioCollector, llançat per Isabelle i Jean-Conrad Lemaître i en què ha estat guardonat un artista procedent de Le Fresnoy. El 15è premi serà atorgat pel col·leccionista francès Guillaume de Saint-Seine.

Així mateix, la fira també estarà disponible en línia gràcies al seu nou format híbrid. Del 16 al 26 de novembre, tots els vídeos es retransmetran de manera simultània a LOOP Virtual, una plataforma de nou disseny desenvolupada per HyperStudio (Madrid) i que proporcionarà una experiència encara més immersiva.

L'edició d'enguany es completarà amb una secció especial en què s'exposarà una sèrie d'obres que exploren els límits entre el vídeo i la performance, comissariada per Rose Lejeune. Reprendrà el tema del "cos" desenvolupat en el programa del Festival LOOP mitjançant una àmplia oferta d'exposicions i performances en una gran varietat d'espais d'art.

Finalment, La Pedrera - Casa Milà també acollirà un ampli elenc de xerrades i trobades professionals dirigides a professionals de l'art, convertint-se d'aquesta manera en el centre neuràlgic d'una emocionant setmana dedicada a les imatges en moviment i al videoart.Fuente: LOOP BARCELONAX

Suscríbete al newsletter

Introduce a continuación tu dirección de email y recibirás en tu buzón las últimas noticias y las novedades de los centros de arte. Podrás darte de baja en cualquier momento.

Correo electrónico:

El usuario autoriza a Barcelona Art a gestionar los datos facilitados en el presente formulario a efectos de comunicación comercial. Barcelona Art se compromete a tratar dichos datos en virtud de lo dictado por la Ley Orgánica 15/1999, de 13 de diciembre, de Protección de Datos de Carácter Personal.

Newsletter

Gracias por suscribirte al Newsletter. Esperamos sea de tu agrado la información que te llegue.