Home > Noticias > LA FUNDACIÓ VILA CASAS CELEBRA EL SEU XXè ANIVERSARI AMB NOVES EXPOSICIONS I PUBLICACIONS

23/09/2020

LA FUNDACIÓ VILA CASAS CELEBRA EL SEU XXè ANIVERSARI AMB NOVES EXPOSICIONS I PUBLICACIONS


El proper mes d'0ctubre la Fundació Vila Casas celebra vint anys Del neixement del projecte Art 2000 amb dues noves exposicions al Museu Can Framis de Barcelona i la presentació de quatre publicacions.

INFO I MAPA DEL MUSEU CAN FRAMIS

Escrit de la Fundació Vila Casas:

El projecte Art 2000 va néixer per definir els objectius del vessant artístic de la Fundació Vila Casas, entre els quals destaquen dues vies essencials: la promoció dels artistes contemporanis i la recuperació de trajectòries artístiques.

Aquest aniversari aglutina dues exposicions - Càpsules de confinament: art i pandèmia a Catalunya, amb la participació de 100 artistes, i El cor oceànic de les coses de Jordi Martoranno, premi de Pintura Fundació Vila Casas 2019 -, la publicació de tres catàlegs de la col·lecció Fundació Vila Casas - pintura, escultura i fotografia - i un llibre sobre la història de la Fundació titulat Tot girant fulls d’un àlbum, escrit per Glòria Bosch i Mir.

En un context condicionat per la pandèmia i el protocol sanitari que se’n deriva, volem celebrar l’aniversari oferint jornada de portes obertes al Museu Can Framis el dimarts 6 i dimecres 7 d’octubre, tot coincidint amb l’obertura de les dues noves exposicions.

Càpsules de confinament: art i pandèmia a Catalunya
06/10/2020 – 24/01/2020

Com a resposta al moment d’excepcionalitat amb què coincideix el XXè aniversari de la Fundació, el Museu Can Framis presenta l’exposició Càpsules de confinament: art i pandèmia a Catalunya, el resultat del projecte virtual Càpsules de confinament desenvolupat per la Fundació Vila Casas durant els tres mesos que els seus museus van estar tancats arran de la pandèmia de La Covid-19.

L’exposició reuneix una obra de cadascun dels 100 artistes participants en la proposta virtual i esdevé un reflex de l’experiència del confinament des d’una gran multiplicitat de veus, registres i perspectives. El projecte vol transcendir, per tant, l’interès merament artístic per esdevenir un retrat de l’impacte del confinament en la nostra societat.

 

El cor oceànic de les coses de Jordi Martoranno
06/10/2020 – 24/01/2020

Amb la voluntat de promocionar els artistes contemporanis, la Fundació Vila Casas celebra anualment i de manera rotativa els premis de Fotografia, Pintura i Escultura. Tot coincidint amb el XXè aniversari de la Fundació, el Museu Can Framis presenta l’exposició monogràfica del guanyador del Premi de Pintura de la Fundació Vila Casas 2019, Jordi Martoranno.

En aquesta proposta, l’artista desenvolupa una obra de contingut espiritual on explora formes que es troben en totes les modalitats dins de les societats contemporànies, les quals han perdut el seu valor simbòlic inicial i que han acabat per transmutar-se en eines tecnològiques i objectes quotidians a través de diversos llenguatges i disciplines. Unes formes que se situen en el límit entre el símbol i el signe, entre el poder i l’espiritualitat, entre el llenguatge poètic i la tecnologia, entre el sagrat i el quotidià.

 

Catàlegs de les col·leccions de pintura, escultura i fotografia de la Fundació Vila Casas

La Fundació Vila Casas presenta per primera vegada tres catàlegs que documenten exhaustivament la seva extensa col·lecció d’escultura, pintura i fotografia. El treball de catalogació engloba les 486 escultures, les 922 pintures i les 1054 fotografies que configuren la col·lecció actualment, i ofereix una visió de la història recent de l’art contemporani català des de l’òptica del seu col·leccionista, Antoni Vila Casas.

A la venda a partir del 6 d’octubre als Museus de la Fundació Vila Casas i a la botiga online.

ENTRAR A LA BOTIGA

Publicació del llibre Tot girant fulls d’un àlbum. Vint anys de la Fundació Vila Casas 2000 – 2020

Tot girant fulls d’un àlbum, escrit per Glòria Bosch i Mir, s’aproxima a la història de la Fundació Vila Casas en primera persona i com a diàleg bastit - des del record, les paraules i la memòria - amb el seu fundador, Antoni Vila Casas. Directora d’Art de la Fundació durant gairebé vint anys, l’autora traça una sèrie de reflexions íntimes i sinceres que conviden a passejar-se per tot allò que ha succeït a la Fundació, alhora que esdevé un reconeixement a totes les persones que han col·laborat amb la institució durant tots aquests anys.

A la venda a partir del 6 d’octubre als Museus de la Fundació Vila Casas i a la botiga online.

ENTRAR A LA BOTIGA

ELS MUSEUS DE LA FUNDACIÓ VILA CASAS

COMPRA D'ENTRADESFuente: Fundació Vila CasasX

Suscríbete al newsletter

Introduce a continuación tu dirección de email y recibirás en tu buzón las últimas noticias y las novedades de los centros de arte. Podrás darte de baja en cualquier momento.

Correo electrónico:

El usuario autoriza a Barcelona Art a gestionar los datos facilitados en el presente formulario a efectos de comunicación comercial. Barcelona Art se compromete a tratar dichos datos en virtud de lo dictado por la Ley Orgánica 15/1999, de 13 de diciembre, de Protección de Datos de Carácter Personal.

Newsletter

Gracias por suscribirte al Newsletter. Esperamos sea de tu agrado la información que te llegue.