Home > Noticias > MUSEU DE LA TORNERIA DE TORELLÓ. JOIA DEL MUSEU DE LA TORNERIA

18/05/2020

MUSEU DE LA TORNERIA DE TORELLÓ. JOIA DEL MUSEU DE LA TORNERIA


DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS.

JOIA DEL MUSEU DE LA TORNARIA 2020

 NOTA DEL MUSEU:

El Joc d’escacs es va democratitzar i popularitzar al llarg del segle XX arreu del país. Fins aleshores, tenir un joc d’escacs era gairebé un luxe reservat a les classes benestants. A mesura que es mecanitzaven les torneries de fusta, es reduïa el cost i el preu dels jocs. Els més econòmics es feien amb fusta de boix als tallers de Sant Pere de Torelló (Puig Arxé, Ribas, Serra, Furnols...). Durant la segona meitat del segle XX, a Sant Pere i a Torelló trobem empreses que fabriquen jocs d’escacs gairebé com a producte únic (Industrias del Ajedrez o Torneria Ricart). Altres torneries varen incorporar els escacs com a un producte més. Aquest seria el cas de l’empresa Vila Soldevila. El model AJ-4 Ajedrez Don Quijote que presentem és un dels molts jocs de fantasia que va dissenyar el torner Pere Vila durant les dècades de 1960 i 1970.Fuente: Museu de la Torneria de TorellóX

Suscríbete al newsletter

Introduce a continuación tu dirección de email y recibirás en tu buzón las últimas noticias y las novedades de los centros de arte. Podrás darte de baja en cualquier momento.

Correo electrónico:

El usuario autoriza a Barcelona Art a gestionar los datos facilitados en el presente formulario a efectos de comunicación comercial. Barcelona Art se compromete a tratar dichos datos en virtud de lo dictado por la Ley Orgánica 15/1999, de 13 de diciembre, de Protección de Datos de Carácter Personal.

Newsletter

Gracias por suscribirte al Newsletter. Esperamos sea de tu agrado la información que te llegue.