Home > Noticias > Els galeristes catalans donen el seu premi honorífic a Perejaume i a la galerista Mariana Draper

20/04/2017

Els galeristes catalans donen el seu premi honorífic a Perejaume i a la galerista Mariana Draper


Els galeristes catalans han fet públic aquest dimecres l'artista i la galerista que rebran el seu premi honorífic durant els Premis GAC – X Nit del Galerisme: Perejaume i Mariana Draper, la fundadora de la Sala Dalmau.

Els guardons honorífics dels Premis GAC són un reconeixement a la trajectòria dels guardonats. Els organitzadors destaquen de Perejaume que ha fet de la natura un element recurrent en la seva reflexió sobre la representació de les coses des de mitjans dels anys 60. També, que les seves obres incorporen diferents llenguatges –text, fotografia i vídeo– i el seu vessant com a poeta. Un dels seus últims treballs és un diari d'artista realitzat en col·laboració amb l'ARA.

Mariana Draper (Barcelona, 1955) va fundar la Sala Dalmau juntament amb el seu pare, Francesc Draper, l'any 1979. Aquesta sala es caracteritza per exposar artistes de les avantguardes històriques i de l'escola espanyola de París, sobretot els artistes que no van ser reconeguts a l'Estat per motius polítics, com Manuel Ángeles Ortiz, Eugenio Granell, Jacint Salvadó i J. Fín. Als anys 90 la Sala Dalmau va obrir un nou cicle centrat en Joaquim Torres-García, i l'Escola del Sur i en els últims anys també ha programat exposicions d'artistes contemporanis.

Els guardons, que compten amb el patrocini de la Fundació Banc Sabadell, es lliuraran el 30 de maig. Els artistes premiats en edicions anteriors van ser Sean Scully (2016), Susana Solano (2015), Alfons Borrell (2014), Antoni Muntades (2013), Richard Hamilton (2012), Jaume Plensa (2011) i Antoni Tàpies (2010). El premi honorífic a un galerista es va concedir per primera vegada l'any passat, i va recaure en Francesc Mestre.

Fuente: AraX

Suscríbete al newsletter

Introduce a continuación tu dirección de email y recibirás en tu buzón las últimas noticias y las novedades de los centros de arte. Podrás darte de baja en cualquier momento.

Correo electrónico:

El usuario autoriza a Barcelona Art a gestionar los datos facilitados en el presente formulario a efectos de comunicación comercial. Barcelona Art se compromete a tratar dichos datos en virtud de lo dictado por la Ley Orgánica 15/1999, de 13 de diciembre, de Protección de Datos de Carácter Personal.

Newsletter

Gracias por suscribirte al Newsletter. Esperamos sea de tu agrado la información que te llegue.