Home > Exposiciones > GaleriaCANALS

GaleriaCANALS:
PICASSO I SANT CUGAT

GaleriaCANALS

Centro de exposición

Galería de arte CRISOLART GALLERIES

Fechas

Exposición del 04/08/2023 al 25/08/2023 Terminada

Información

El director de la galeria, Josep Canals, ha fet una recerca d’aquest tapís que s’exposa al Museu Picasso de Barcelona. Obra que fins ara havia estat indocumentada.

 

A Sant Cugat hi havia la manufactura Casa Aymat. El seu director Miquel Samaranch volgué que Picasso participés en la renovació del tapís que allà s’hi produia i va anar a veure’l França, i Picasso li lliurà un linòleo del qual se’n reproduí un tapís. Aquest fet tingué lloc la primavera de 1965.

La implicació de l’artista en aquells moments, amb 84 anys i encara molt actiu, va donar molta rellevància a l’Escola Catalana de Tapís de Sant Cugat i va ser el començament de la implicació d’altres artistes destacats del país, que varen fer de Sant Cugat una terra d’artistes, que encara avui és una realitat.

 

En el tapís “Nature morte sous la lampe” de Picasso que ara s’exposa al Museu Picasso de Barcelona, hi varen treballar els teixidors santcugatencs Jaume Busquets, Josep Royo i Joan Aymerich, que encara avui expliquen anècdotes del fet.  Ara, 58 anys després, Josep Canals ha documentat aquesta obra de Picasso i a l’exposició s’hi presenta la documentació juntament als gravats de Picasso.

 

Josep Canals va descobrir el tapís ara vint anys, a la casa del galerista Sebastia Jané i fou exposat per primera vegada de nou a la Casa Aymat de Sant Cugat el mes de maig de 2023

 

PICASSO I SANT CUGAT

Amb l’exposició que la galeria inaugura la temporada a finals de setembre de gravats de Picasso, es mostres fotografies i documentació inèdita del tapís fet a Sant Cugat i posteriorment exposat a Barcelona a la Sala Gaspart, és l’aportació, que aquest espai d’art fa a l’Any Picasso 2023, tot recordant la implicació de l’artista amb Sant Cugat del Vallès –Barcelona-

Artista: picasso i sant cugatX

Suscríbete al newsletter

Introduce a continuación tu dirección de email y recibirás en tu buzón las últimas noticias y las novedades de los centros de arte. Podrás darte de baja en cualquier momento.

Correo electrónico:

El usuario autoriza a Barcelona Art a gestionar los datos facilitados en el presente formulario a efectos de comunicación comercial. Barcelona Art se compromete a tratar dichos datos en virtud de lo dictado por la Ley Orgánica 15/1999, de 13 de diciembre, de Protección de Datos de Carácter Personal.

Newsletter

Gracias por suscribirte al Newsletter. Esperamos sea de tu agrado la información que te llegue.