Home > Exposiciones > ARTUR RAMON ART

ARTUR RAMON ART:
EL MÓN SENCER ÉS UN TEATRE

ARTUR RAMON ART

Centro de exposición

Galería de arte ARTUR RAMON ART

Fechas

Exposición del 17/03/2022 al 29/04/2022 Terminada

Información

INFO I MAPA DE LA GALERIA ARTUR RAMON ART

Artur Ramon Art inaugura El món sencer és un teatre, una aposta sorprenent sobre els vincles entre l’art i el teatre

Comisariada per José A. Aristizabal, la mostra és un viatge d’anada i tornada en què la representació teatral ha estat orígen i inspiració artística

Nota de la galeria

Barcelona, 14 de març de 2022.- ARTUR RAMON estrena la primavera artística a la galeria amb El món sencer és un teatre, una exposició singular dedicada als lligams entre el món escènic i l’art. La mostra, comissariada per José A. Aristizábal, presenta una cinquantena d’obres antigues i contemporànies que dialoguen entre elles. La nova proposta d’Artur Ramon Art s’inaugura el dijous 17 de març i romandrà oberta fins el 29 d’abril.

“La màgia del teatre – present en el vestuari, l’escenografia, el caràcter dels personatges i les escenes – en aquesta nova exposició assumeix una nova realitat a través del món iconogràfic”, explica Aristizábal. És “un viatge d’anada i tornada en què la representació teatral ha estat la font creativa de certes imatges, i aquestes, a la vegada, han inspirat solucions escèniques”. Així, a la galeria s’hi podrà veure l’intercanvi artístic entre els treballs d’artistes contemporanis com Leopold Samsó, Mihail Moldoveanu i Frederic Amat, exposats al costat d’aiguaforts de Goya i Piranesi, una aquarel·la de Rafael Alberti i obres de Modest Cuixart, Antoni Clavé, Nicolau Raurich, Joan Ponç o Mariano Andreu.

El món sencer és un teatre és un recorregut artístic que es remunta als segles XVIII i XIX i continua fins a l’actualitat. L’interès de la proposta radica en reconeixer com l’artista, conscientment o inconscient, s’ha valgut d’elements teatrals per crear la seva obra, trobar la seva veu. La nova exposició a Artur Ramon Art convida a cercar una nova lectura de les seves peces.

Aquesta mostra artística a la galeria de Barcelona comprèn llenguatges tan diversos com la pintura, l’escultura, el gravat, la fotografia i objectes com les màscares de teatre noh japoneses; a més d’obres realitzades per projectes teatrals com dibuixos, plànols o esbossos d’escenografies i vestuaris. Totes les obres presents a l’exposició El món sencer és un teatre s’ha organitzat a través de tres eixos temàtics: vestuaris, caracteritzacions i escenografies.

Nicolau Raurich, Antoni Clavé i Ricard Urgell conformen la secció que explora “el teatre com a font d’inspiració”. Els dibuixos de Mariano Andreu i Ángel Ferrant representen l’eix del vestuari i la indumentària – i el seu vincle amb l’art. Mentre que els treballs de Modest Cuixart o les obres de Joan Ponç són un bon exemple de la vessant més artística de la caracterització de personatges. Una línia que també exploren les fotografies de Leopold Samsó de l’actor Albert Vidal interpretant els cants de l’Infern de La Divina Comèdia. De la secció dedicada a les escenografies destaquen les fotografies de Mihail Moldoveanu de les representacions de les obres del director de teatre americà Robert Wilson.

El món sencer és un teatre i el seu maridatge entre l’art i les arts escèniques es podran visitar del 17 de març al 29 d’abril a l’espai que la galeria d’art té al cor de l’Eixample de Barcelona.



X

Suscríbete al newsletter

Introduce a continuación tu dirección de email y recibirás en tu buzón las últimas noticias y las novedades de los centros de arte. Podrás darte de baja en cualquier momento.

Correo electrónico:

El usuario autoriza a Barcelona Art a gestionar los datos facilitados en el presente formulario a efectos de comunicación comercial. Barcelona Art se compromete a tratar dichos datos en virtud de lo dictado por la Ley Orgánica 15/1999, de 13 de diciembre, de Protección de Datos de Carácter Personal.

Newsletter

Gracias por suscribirte al Newsletter. Esperamos sea de tu agrado la información que te llegue.