Home > Espacios de Arte > Espacios de arte de Barcelona > Sala Rovira

Sala Rovira

Sala Rovira

Descripción

La Sala Rovira va ser inaugurada el 14 de novembre de 1942 a l’històric establiment de la Rambla de Catalunya 62. Especialitzats en il·lustradors del primer terç del s. XX, la sala ha presentat centenars d’exposicions amb un denominador comú: obra original sobre paper i de petit format (dibuix, aquarel·la, tintes i guaixos, entre altres). També s’hi ha exhibit pintura (Tatiana, Carles Cardellà, Francesc Espriu), escultura (Rosa Serra), esmalts (Montserrat Mainar, Perote Armengol, Rosa Gelpí) i molts altres artistes.

1942 - 1965
Des dels inicis, l’establiment gaudeix d’una tradició a la zona, ja que els seus orígens es troben a la impremta i la papereria que el seu fundador, Segimon Rovira i Bori, instal·là l’any 1927 al mateix immoble.
En un primer període (1942-1965), assoliran un gran ressó les exposicions de Ricard Opisso, Lola Anglada i Emili Grau Sala.

1965 - 1980
En la segona etapa, del 1965 al 1980, es consolida el dibuix gràcies a la gestió del seu fill Antoni Rovira Juyol.
Destaquen les exposicions d’artistes del primer quart de segle com Lluís Bagaria, Xavier Gosé, Ismael Smith, Torné-Esquius, Junceda, Llaverias i Cornet, que es compaginaran amb altres dibuixants d’etapes més recents.

1980 - actualitat
Des de l’any 1980, Segimon Rovira i Cambra, fill d’Antoni i nét del fundador s’ha fet càrrec de la Sala, tot seguint la línia ja marcada pels seus antecessors, dóna a conèixer il·lustradors actuals, relacionats amb llibres infantils i juvenils, diaris, revistes: Cesc, Carme Solé Vendrell, Joma, Fina Rifà, Francesc Rovira, Jesús Gabán, Cristina Losantos, Jordi Vila Delclós, Montse Tobella i Maria Espluga, entre d’altres. El febrer de 2012 tanca l’històric establiment de Rambla de Catalunya.
A través de l’espai web continua oferint mostres dels artistes més representatius.

Horario:

Espacio online

Información y contacto:

  online
        Barcelona (ES)

  www.salarovira.cat
  sala@salarovira.cat
  683522320
  Tipo de arte: Obra original sobre papel


¿Has detectado algún error en los datos del centro de arte o deseas enviarnos algún comentario al respecto? Puedes hacerlo desde aquí


X

Suscríbete al newsletter

Introduce a continuación tu dirección de email y recibirás en tu buzón las últimas noticias y las novedades de los centros de arte. Podrás darte de baja en cualquier momento.

Correo electrónico:

El usuario autoriza a Barcelona Art a gestionar los datos facilitados en el presente formulario a efectos de comunicación comercial. Barcelona Art se compromete a tratar dichos datos en virtud de lo dictado por la Ley Orgánica 15/1999, de 13 de diciembre, de Protección de Datos de Carácter Personal.

Newsletter

Gracias por suscribirte al Newsletter. Esperamos sea de tu agrado la información que te llegue.