Home > Noticias > PRESENTACIÓ de l'Exposició "El meu compromís" de l'artista José Mª Guerrero Medina.

06/02/2020

PRESENTACIÓ de l'Exposició "El meu compromís" de l'artista José Mª Guerrero Medina.


L'exposició "El meu compromís" de l'artista José Mª Guerrero Medina es pot visitar als Espais Volart de la Fundació Vila Casas fins el proper 24 de maig 2020.

La proposta ideada i dirigida  per Antoni Vila Casas i Guerrero Medina, de quasi 60 obres, és la tercera mostra de l'artista a la Fundació Vila Casas.

La presentació de la convocatòria de premsa la realitza Alex Susanna, director d'art de la Fundació i el propi Guerrero Medina. Aquí us presentem un resum.

 Aquesta exposició representa el tret de sortida a una de les principals apostes de l'any de la Fundació Vila Casas.

Guerrero Medina és un dels artistes més vinculats als vint anys de trajectòria de la Fundació i calia dedicar-li una gran exposició.

No és exactament una antològica, sino una gran exposició que la Fundació ha concebut com un desplegament plàstic a l'entorn d'un dels seus principals motius com és la figura humana. I és a través de l figura humana que s'articulen els quatre principals espais de que consta aquesta exposició.

 

 Definir l'obra de Guerrero Medina com la d'un pintor figuratiu expressionista pot voler dir moltes coses o no voler dir res en especial. 

La figuració expressionista lluny de néixer d'una voluntat mimètica, preten deixar que aquesta figuració surgeixi del propi magma de forma i colors. I aquest origen totalment plàstic i artistic d'aquesta figuració és el que ens permet qualificarla d'expressioinista.

 Es presenta una exposició que és una síntesi d'una trajectòria de 60 anys.

El títol "Mi compromiso",  és el compromís no només amb els fets socials de 40 anys de franquisme si no amb ell mateix. Amb el propi artista. La forma de veure la seva pintura i d'interpretar la seva pròpia vida es composa de quatre facetes: 1.- La pintura denúncia. 2.-la  dedicada a l'exili republicà de l'any 1939 que neix pel Museu d'Història que va demanar a uns artistes  participar en una exposició i ell pren la temàtica de la retirada. 3.- La fase de introspecció que ja venia desde fa aproximadament  els darrers 30 anys i que parteix d'un tipus de dibuix quan consegueix tenir la ment en blanc. De la narrativa que tens al teu interior. 4.- Sèrie de Velazquez, que ha estat una cosa molt puntual per realitzar una obra més aviat estètica i es basa en personatges que consten en un segon pla i que poder no tindrà continuïtat.

Guerrero Medina és un dels màxims representants de la figuració expressionista espanyola de la segona mitat del segle XX, però abans de res és un vers lliure· Un franctirador de la pintura. La seva pintura és un compromís social i un compromís amb l'art.

 

 

 

  

 

 Fuente: Fundació Vila Casas - Guerrero Medina - Alex Susana.X

Suscríbete al newsletter

Introduce a continuación tu dirección de email y recibirás en tu buzón las últimas noticias y las novedades de los centros de arte. Podrás darte de baja en cualquier momento.

Correo electrónico:

El usuario autoriza a Barcelona Art a gestionar los datos facilitados en el presente formulario a efectos de comunicación comercial. Barcelona Art se compromete a tratar dichos datos en virtud de lo dictado por la Ley Orgánica 15/1999, de 13 de diciembre, de Protección de Datos de Carácter Personal.

Newsletter

Gracias por suscribirte al Newsletter. Esperamos sea de tu agrado la información que te llegue.