Home > Exhibitions > ARTUR RAMON ART

ARTUR RAMON ART:
EL MÓN SENCER ÉS UN TEATRE

ARTUR RAMON ART

Exhibition Center

Galería de arte ARTUR RAMON ART

Dates

Exhibition del 08/03/2023 al 07/04/2023 Ended

Info

Exposició de la galeria Artur Ramon a partir del dia 17 de març 2022

Nota de la galeria:

Entre les arts plàstiques i el teatre hi ha diferents maneres d'entaular vincles. Sempre s'ha pres en cosideració la influència que l'art ha tingut al teatre de manera unidireccional, però què passaria si ens fixem en el pes que el teatre ha exercit sobre l'art?
 
El món sencer és un teatre inclou obres de reconeguts artistes en una extensa línia de temps que es remunta als segles XVIII i XIX - amb Giovanni Battista Piranesi, Eugenio Lucas Velázquez o Ricard Urgell - travessa al segle XX - amb Nicolau Raurich, Joan Ponç, Modest Cuixart, Mariano Andreu, Antoni Clavé - fins a arribar a la contemporaneïtat - amb Frederic Amat, Leopold Samsó i Mihail Moldoveanu. L'interès de la proposta radica en reconèixer com l'artista, conscient o no, s'ha valgut d'elements teatrals per fer la seva obra, per trobar la pròpia veu, cosa que ens ha portat inevitablement a trobar una nova lectura d'algunes peces. Així mateix, aquesta exposició inclou diversos llenguatges: pintura, escultura, gravat, fotografia i objectes –com les màscares del teatre noh del Japó– i s'organitza a partir de tres eixos temàtics: vestuaris, caracteritzacions i escenografies. La selecció compta també amb obres realitzades com a part de projectes teatrals: dibuixos, plànols específics per a la posada en escena, esbossos d'escenografies i vestuaris que a més del seu valor artístic, destaquen pel seu contingut històric i documental.

Performer: claudi casanovas



X

Sign up to newsletter

Please enter your email address and you will be sent the latest news and novelties about art centres. You can unsubscribe at any time.

Email Addres:

The user authorises Barcelona Art to manage the data provided in this form for commercial purposes.

Newsletter

Thank you for subscribing to our Newsletter. We hope you will like the information we send you.